Savez udruga umirovljenika Federacije Bosne i Hercegovine organizira prosvjede umirovljenika iz svih županija u Sarajevu 25. listopada s početkom 11 sati ispred zgrade entitetske Vlade.
Kako javlja reporterka N1 televizije Ivana Crnogorac, na taj korak odlučili su se nakon što Vlada FBiH nije ispunila nijedan od njihovih zahtjeva, a to je ugrađivanje njihovih zahtjeva u novi Zakon o MIO, te povećanje mirovina.

Iz Saveza udruga umirvljenika FBiH kažu da će na prosvjede doći predstavnici iz svih županija, očekuju oko 12 do 15 tisuća ljudi na prosvjedima. Prosvjede će sutra najaviti MUP-u Sarajevske županije, kako bi ispoštovali potrebne procedure za javna okupljanja.

Umirovljenici su, podsjetimo, i ranije najavljivali prosvjede, ali su od okupljanja odustajali zbog obećanja vlasti. Ističu da je posljednje povećanje mirovina bilo u siječnju 2014., za 10 posto, a da su u međuvremenu troškovi života i cijene osnovnih životnih namirnica višestruko porasle što ih je dovelo do izuzetno teškog materijalnog položaja.