Liječnici smatraju da ljudi koji imaju određene zdravstvene probleme ne bi trebali konzumirati pivo jer postoji rizik od brojnih komplikacija.

Gastroenterolog Jonathon Kung je u razgovoru za magazin Eat This, Not That naveo da ljudima koji imaju dijabetes ne bi preporučio da naručuju pivo jer ono izaziva povećanje razine šećera u krvi.

Događa se da neki proizvođači uopće ne navedu da se u njihovom pivu nalazi šećer.

Ukoliko imate višak kilograma, također ne biste trebali konzumirati ovo piće jer uzrokuje nakupljanje masnih naslaga u predjelu stomaka. Oni koji su osjetljivi na gluten bi isto tako trebali odustati od kupovine piva.

Većina piva sadrže gluten koji izaziva upalu crijeva, što, naravno, uzrokuje gastrointestinalne probleme, dodao je Kung.

Izbjegavanje konzumiranja piva se odnosi i na ljude koji imaju sindrom iritabilnog crijeva (IBS).

Ono uzrokuje nadimanje, gasove, dijareju te iritiraju zidove crijeva i zadržavaju tekućinu organizmu pacijenta, rekao je.

Ako pijete pivo iako imate problema s jetrom, možete dodatno ubrzati proces oštećenja parenhima (organskog tkiva) i tako otežati njeno funkcioniranje.

Oni koji imaju žgaravicu bi također trebali odustati od pijenja ovog alkoholnog pića.

Pivo onemogućava zatvaranje donjeg dijela jednjaka, što uzrokuje vraćanje želučane kiseline u grlo, odnosno žgaravicu, zaključio je Kung.