Pripadnici MUP-a HNŽ uhitili su tri osobe, te na tri lokacije zaplijenili veću količinu stabljika indijske konoplje i određenu količinu naoružanja, rečeno je danas na press-konferenciji Uprave policije u sjedištu Ministarstva unutrašnjih poslova HNŽ.

Prisutnima se obratio glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić koji je kazao da je riječ o akciji koja je planirana duži period, a jučer su pripadnici Odjela za posebne namjene sektora krim-policije, zajedno s pripadnicima krim-grupe Čapljina te PS Mostar–Jug krenuli u operativnu akciju protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
 
- Jučer oko 10 sati u mjestu Rabina općina Mostar izvršen je pretres kuće i pomoćnih prostorija te zemljišta oko kuće koje je koristio F. M. (36). Pretresom kuće je pronađeno 19 stabljika visine dva metra koje svojim izgledom asociraju na marihuanu. Na tavanu pomoćnih prostorija je pronađeno više osušenih stabljika i grančica koje su se sušile na gredama. U prostoriju koja služi za sušenje mesa pronađene su tri stabljike, koje su bile suhe i spremne za distribuciju. U spavaćoj sobi, koju je koristio osumnjičeni pronađeno je 14 staklenih tegla s masom koja je već suha i svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana. Daljim pretresom pronađena je automatska puška sa pripadajućim streljivom (50 komada) i puška "dobošar"- kazao je Marić.
 
Daljom kriminalističkom istragom i operativnim radom sudionika akcije u mostarskom naselju Zalik izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osoba M. K. (31).
 
Prema Marićevim riječima, kod njega je pronađena i izuzeta određena količina mase koja asocira na marihuanu i dvije ručne bombe. Osumnjičeni je uhićen i nad njim se provodi kriminalistička istraga, prenosi Faktor.ba.
 
Operativnim radom inspektora na terenu i drugih sudionika, sinoć u 18 sati u mjestu Kružanj, općina Mostar izvršen je pretres kuće koju koristi A. H. (32), gdje je pronađena i izuzeta oprema za proizvodnju kanabisa u zatvorenom prostoru.
 
Osumnjičeni je uhićen i nad njim se također provodi kriminalistička istraga.
 
Predmet će nakon kompletne istrage biti predat županijskom Tužiteljstvu.
 
Kako je rekao Marić, ove tri osobe su bile uvezane na neki način, a policijski inspektori pratili su ih duže vrijeme. Prema njegovim riječima, nisu rodbinski povezani.
 
- Zajedničku nit utvrdit će dalja istraga - rekao je Marić, te dodao kako će se više detalja o količini i vrijednosti droge znati nakon detaljne istrage.