Vatrena stihija koja od 20. kolovoza guta cijeli benkovački kraj i dalje neumorno divlja, a zadarska je policija zbog piromanskog čina u selu Brgud, desetak kilometara od Benkovca u kojem je većinom srpsko stanovništvo, uhitila dvije djevojke stare 21 i 25 godina.

Jedna od dvije mlade piromanke istražiteljima je, kako neslužbeno doznaje, Jutarnji list, priznala palež pritom im servirajući i motiv.

"Revoltirana sam prema Srbima još od Domovinskog rata. Tada mi je zapaljen dom. Moja obitelj ostala je bez svega", rekla je, kako je zagrebački list doznao u spomenutom selu, mlada piromanka policajcima odavši im razlog osvete zbog koje je pričinjena velika materijalna šteta, a žitelji Brguda, u kojem većinom živi srpsko stanovništvo, od tada žive na rubu straha.

U ovom trenutku je obrađeno i potvrđeno 14 osoba, uključujući i zadnje požare na benkovačkom području i u Kistanjama. Još nekoliko osoba je u obradi, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za HRT odgovarajući na pitanje koliko je piromana privedeno.

Kolika je šteta, još nije utvrđeno, ali je zasigurno riječ o milijunskim iznosima. Više će se znati kad se požari stave pod kontrolu, a do tada bi mogli proći dani, pa i tjedni.