Uhićena je 29-godišnja Hrvatica koja se tijekom listopada prošle godine našla na listi European most wanted. Radi se o Rogić Zorki, a tražilo je se zbog trgovine drogom i oružjem.

"Zahvaljujući intenzivnom radu, ostvarenoj operativnoj policijskoj suradnji i pravovremenoj razmjeni informacija policijskih službenika FAST jedinice Irske i  Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske (FAST tim Hrvatska), 29. siječnja 2020. godine na području Irske je uhićena 29-godišnja hrvatska državljanka Z. R. Radi se o jednoj od najtraženijih osoba za kojom je Hrvatska raspisala potragu, a koja je u sklopu „Crime has no gender“ objavljena na European most wanted listi tijekom listopada 2019. godine.

Njenom pronalasku i uhićenju posebno su pridonijele anonimne dojave na stranicama European most wanted liste. 
 
Ovim putem zahvaljujemo se javnosti i medijima na pruženoj potpori i suradnji, a koji su i ovaj put dokazali da su itekako zainteresirani zaštiti svoju zajednicu i žele pomoći policiji u pronalasku osoba za kojima su  raspisane potrage", objavila je policija.

Za 29-godišnjakinjom iz okolice Rijeke tamošnji je Općinski sud početkom i krajem 2017. godine raspisao dvije tjeralice za dva kaznena djela. Prvo djelo za koje je se tereti je proizvodnja i stavljanje u promet droga, a drugo je nedozvoljena proizvodnja i preprodaja oružja i eksploziva.