Glasnogovornica Centra javne sigurnosti (CJS) Banja Luka Marija Markanović potvrdila je Feni da je policija u Kotor-Varoši jučer, u suradnji s nadležnim tužiteljstvima lišila slobode S.M. (1989.), osumnjičenog da je dana ranije na društevnoj mreži, na svom Facebook profilu, objavio fotografiju i komentar, kako je navela, izrazito uvrjedljivog i provokativnog sadržaja.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda Kotor-Varoš izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata osumnjičenog te pronađeni i izuzeti predmeti koji će biti predmet vještačenja – precizirala je Markanović.

Nakon završene kriminalističke obrade, po instrukciji postupajućeg tužitelja Specijalnog tužiteljstva RS-a, S.M. je puštena na slobodu, a po kompletiranju predmeta protiv njega će biti dostavljen izvještaj.

- Sve dalje mjere i radnje u ovom predmetu poduzimat će se pod nazorom i po instrukciji Specijalnog tužiteljstva RS-a - rekla je Markanović.

Navodno, S.M. je uhićen jer je u komentaru kritizirao odluku da se u Federaciji BiH proglasi Dan žalosti zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku. On je u istom komentaru osudio sam napad, ali je smatrao problematičnom činjenicu da 11. srpanj nije Dan žalosti i u RS.

Sporni komentar je ubrzo izbrisan.

Prilikom uhićenja oduzeti su mu laptop i hard diskovi. Kako prenose mediji, S.M. je prilikom ispitivanja bio pitan da li je "pripadnik vehabijskog pokreta".

Mediji su ranije objavili da je jučer u Kotor-Varoši uhićen Sanel Menzil zbog svojih komentara o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku koji je izvršio Nerdin Ibrić u kojem je ubio policajca Dragan Đurića, a ranio dvojicu njegovih kolega.