Predsjednik Općinskog vijeća SDP Srebrenica Bego Bektić, kandidat te stranke za vjećnika u Srebrenici Enver Hamzić i njihov aktivist Muamer Sandžić uhićeni u Srebrenici.

Oni su osumnjičeni za organizirani kriminal u vezi s izbornim prevarama. Krali su identitet bh. državljanima koje su, potom, prijavili u Srbiji kako bi osigurali sigurni glas za Mladena Grujičića i SDP BiH.

Bektić je bio nositelj liste SDP-a za odbornika u Skupštini Općine Srebrenica i on je osumnjičen da je bio organizator kriminalnih radnji zbog kojih je SIPA jutros provela akciju u tom gradu.

Bego Bektić je, utvrdili su istražitelji SIPA-e, preko Sevleta Alića pribavio kopije osobnih iskaznica četiri člana obitelj Delić koji žive u Njemačkoj, te ih je registrirao u Srbiji. Predsjednik srebreničkog SDP-a osumjičen je da je ukrao identitet Rame Alića, Pembe Alić, Himze i Ramiza Avdića, Šefika Alića, Bajre Zukanovića i drugih srebreničkih Bošnjaka koji žive u Francuskoj, Americi i Danskoj. Sve ih je, potom, prijavio na fiktivne adrese u Srbiji kako bi sebi, kao kandidatu za vjećnika u Skupštini Općine Srebrenica, te Mladenu Grujičiću, kao kandidatu za načelnika Srebrenice, osigurao sigurne glasove.