Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, u koordinaciji sa Tužiteljstvom za visokotehnološki kriminal, uhitili su M.R. (28), osumnjičenog da je na društvenoj mreži Facebooku, u vidu komentara na site jednih dnevnih novina, uputio prijetnje članovima porodice predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, priopćio je večeras MUP Srbije.

Prilikom pretresa, obavljenog po naredbi Višeg suda u Beogradu, policija je kod osumnjičenog pronašla mobilni telefon preko kojeg je M.R. pristupao društvenoj mreži Facebooku pod pseudonimom "Dete Partizana" i preko tog profila uputio prijetnju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz kaznenu prijavu u zakonskom roku, biti priveden nadležnom tužiteljstvu, navedeno je u priopćenju. Premijer Vučić izjavio je ranije danas da je teško podnio uvrede koje je na račun njegove maloljetne kćeri iznio jedan korisnik Facebooku na stranici dnevnog lista Kurir.

Premijer je dodao i da ne može da zamisli strašnije uvrede od onih koji su iznesene na račun njegove kćeri. "Da vam neko vrijeđa mrtvu maloljetnu kćer, koja je pritom živa i zdrava i najbolji učenik, koji govori tri jezika...Ne znam kakav psihopat morate biti da to radite", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u holu Skupštine Srbije.