Prema najnovijim vijestima koje stižu iz Grčke, ubojica navijača AEK Mihalisa Katsourisa je uhićen. Radi se o od ranije dobro poznatom navijaču Panathinaikosa, prenosi N1.

Od ranije poznat policiji

Od tragičnog događaja policija je uhitila 104 osobe, od toga 97 državljana Hrvatske. Među uhićenima i osumnjičenima da su organizirali tučnjavu su trojica navijača Panatinaikosa, grčki državljani stari 22, 26 i 27 godina.

U srijedu su se pojavile spekulacije da bi ubojica mogao biti netko od navijača Panathinaikosa, a u četvrtak je u istrazi došlo do velikog pomaka, piše grčki portal SDNA.

Navijač Panathinaikosa, od ranije dobro poznat grčkoj policiji, dvadeset devetogodišnjak koji je već služio zatvorsku kaznu i na slobodi je uvjetno posljednjih šest mjeseci sada je glavni osumnjičeni za ubojstvo Katsourisa.

Pozivajući se na izvještaje policije, grčki mediji navode da je uhićen navijač Panatinaikosa visoko na listi glavnih osumnjičenih. Dodaje se da je on među onima kojima su uzeti otici pristiju i uzorak DNK.

Ipak, u isto vrijeme stižu izvještaji da zbog brojnih, a različitih, ubodnih rana, policija sumnja da je u ubistvu navijača AEK zapravo sudjelovalo više osoba.

Prema pisanju grčkih medija, od osumnjičenog su uzeti otisci prstiju i genetski materijal.

Ročište

U neredima navijačkih skupina u Ateni, u kojima je uhićeno 98 hrvatskih državljana, od kojih je 5 bilo hospitalizirano, trenutno se na bolničkom liječenju nalazi još jedan hrvatski državljanin. Od navedenih 98 osoba, 5 je naknadno uhićeno pri pokušaju izlaska iz Grčke.

''Ukupno 97 uhićenih hrvatskih državljana (svi osim hospitalizirane osobe) jučer je izvedeno na ispitivanje, odnosno davanje iskaza, pred državnim odvjetnikom. Nakon davanja iskaza državnom odvjetniku i istražnom sucu, donijet će se prijedlog o održavanju ročišta za odlučivanje o istražnome zatvoru'', navedeno je u priopćenju hrvatskog Veleposlanstva u Grčkoj.

Sukladno dobivenim informacijama, u subotu, a najkasnije u nedjelju predviđeno je održavanje navedenog ročišta.

Uhićenima je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti i prevoditelj, a slobodni su angažirati i vlastite odvjetnike.

Ročište za odlučivanje o istražnom zatvoru je tajno i nije dopuštena prisutnost Veleposlanstva RH u Ateni.