Primorsko-goranska policija iznijet će na konferenciji za novinare u 12.30 detalje kriminalističkog istraživanja Luke Burazera i Eugena Travalja uhićenih pod sumnjom da su prevarili veliki broj građana koji su investirali i trgovali s kriptovalutama.

Luka Burazer i Eugen Travalja vlasnici su propale tvrtke za trgovanje kriptovalutama 'BitLucky', a jučer ih je policija uhitila policija i odvela na kriminalističko istraživanje.

Uhićeni su u Rijeci po nalogu riječkog Općinskog državnog odvjetništva, a sumnjiči ih se za prijevaru ulagača u vrijednosti više desetina milijuna eura.

Ulagači tvrtke za trgovanje kriptovalutama Bitlucky krajem kolovoza su upozorili da je taj slučaj mjesecima bez pomaka, ističući da je riječ o najvećoj kripto prevari na ovim prostorima.

Njima se Burazer posljednji put javio e-mail porukom 18. svibnja, obavještavajući ih da je "tvrtku doveo u stanje krize".

Otada mu se izgubio svaki trag, ali je 30. srpnja dao intervju Jutarnjem listu, u kojem je odbacio optužbe, ali nije otkrio svoju lokaciju.