Iako je sam rekao da neće igrati nogomet dok se ne riješi njegov navodni slučaj korištenja nedopuštenih sredstava, UEFA je i službeno suspendirala Šahtarova kapetana Darija Srnu (35) do kraja ove sezone.

Europska nogometna federacija to je potvrdila dokumentom od 5. veljače, u kojem su ispisane disciplinske mjere za sve igrače iz svih momčadi (žuti i crveni kartoni) uoči utakmica osmine finala Lige prvaka. Kraj svih igrača su oznake za kartone, a kraj Srnina imena kratica OOC koja znači "out of competition", odnosno "izbačen iz natjecanja". Šahtar 21. veljače kod kuće igra prvu utakmicu protiv Rome.

Podsjetimo, Darijo Srna je u rujnu prošle godine obaviješten da je u ožujku nakon utakmice protiv Napolija pao na dopinškom testu. Srna se nakon toga povukao iz nogometa i javnosti se obratio pismom.

"Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti. Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje", napisao je Srna.

Konačni rok za zaključenje postupka koji NADCU i dalje vodi je 22. ožujka ove godine, nakon čega će Srna saznati rezultate. Prema nekim informacijama koje trenutačno ne možemo potvrditi, riječ je o anaboličkom steroidu koji automatski znači četiri godine suspenzije. U Srninu slučaju to bi bio konačan kraj velike karijere.