• Udruga Glas iz Rame u realizaciji novog projekta
  • Udruga Glas iz Rame u realizaciji novog projekta
  • Udruga Glas iz Rame u realizaciji novog projekta
Jučer je u Vogošći u prostorijama hotela „Sunce“ potpisan Ugovor između Udruge za civilne incijative „Glas“ i Fondacije Mozaik iz Sarajeva o financiranju projekta „Tradicijom do povjerenja“, koji će se u periodu od šest mjeseci implementirati na području naše općine i općine Gornji Vakuf/Uskoplje. Aktivnosti planirane u našoj općini su izgradnja kamina na odmaralištu „Veselica“ gdje će se u sklopu projekta održavati edukacije u pripremanju tradicionalnih ramskih jela.

Projektne aktivnosti zatim uključuju susrete svih sudionika projekta iz naše i općine Gornji Vakuf/Uskoplje koji će se finalizirati posjetom Kući mira na Šćitu kao i Etnografskom muzeju gdje će biti održano predavanje fra Mije Džolana.

Koordinator projekta i član udruge prof. Mile Beljo izrazio je zadovoljstvo zbog povezivanja naše i susjednih općina. „Posebno nas veseli nastavak uređenja odmarališta "Veselica" koje je u Rami već prepoznato, ali i šire, kao osobito mjesto na Ramskom jezeru, nastalo na nekadašnjoj deponiji otpada“.