U osnovnoj školi u Lukavcu jutros je učenik upucao uposlenika ove školske ustanove i on se nalazi u teškom stanju, objavio je portal Dnevnog avaza.

Radi se o bivšem učeniku koji je premješten zbog lošeg vladanja.

Portal SodaLive piše kako je ranjen zamjenik direktora škole, te da je učenik koji je pucao, ''prethodno više puta prijetio da će pucati jer je prebačen iz druge škole''.

O svemu se oglasio i Edin Delić, gradonačelnik Lukavca, koji je obavijestio javnost da nema ozlijeđenih učenika.

''U OŠ Lukavac Grad pucnjava u školi. Ima ozlijeđenih. Među njima nema djece te molim roditelje da obuzdamo paniku. Počinitelj je maloljetno dijete i odmah je uhićen. težak dan'', napisao je na Facebooku gradonačelnik.

RTV Slon navodi kako je muškarac koji je upucan u školi prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

''Pacijent inicijala O.N. hospitaliziran je u UKC Tuzla zbog ustrjelne ozljede vrata. Pacijent intubiran, trenutno je u tijeku operativni zahvat'', priopćila je Ersija Aščerić Mujedinović, glasnogovornica UKC Tuzla.

"Uprava policije MUP TK-a u ovom momentu može potvrditi da je Operativnom centru UP MUP TK-a oko 9:00 sati prijavljeno da se dogodila pucnjava u JU OŠ Lukavac Grad, da ima ozlijeđenih osoba, te da su na licu mjesta SHMP Doma zdravlja Lukavac i policijski službenici PU Lukavac", kazali su jutros iz MUP-a TK o pucnjavi koja se dogodila u OŠ Lukavac.