Sanjin Sefić koji je osumnjičen da je pregazio dvije pješakinje u Sarajevu je uhićen u Srbiji, potvrđeno je za N1.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović je naveo da će Sefić biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.

"Bit ćemo u kontaktu s kolegama iz BiH kako bi što brže okončali kompletan postupak. Ljude uvijek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogriješe o zakon neće moći da nađu utočište u Srbiji", naveo je Stefanović.

Ranije danas, Stefanović je rekao kako Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji Srbije ima prebivalište ili boravište.

Podsjećamo, Edita Malkoč i Selma Agić su u ponedjeljak navečer poginule nakon što ih je pregazio osumnjičeni Sanjin Sefić vozeći automobil Golf VI.

Prometna nesreća se dogodila kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu kada su dvije studentice prelazile cestu na pješačkom prelazu. Osumnjičeni Sefić je nakon nesreće pobjegao iz BiH. On je prešao granicu BiH i Srbije jučer ujutro u 6:36 sati te se uputio u nepoznatom smjeru. Granicu je prešao na Graničnom prelazu Uvac.