Na plaži turističkog naselja Grand- Bassam u Obali Bjelokosti došlo je do pucnjave, a prema prvim podacima čini se da ima i žrtava, javlja BBC.

Engleski the Sun javlja kako je poginulo najmanje 11 osoba, a napadač navodno goste i osoblje hotela Etoile du Sud drži kao taoce.

Vlada te zemlje je navela da među žrtvama ima pet muškaraca, pet žena i jedno dijete, ali nije precizirala da li su oni poginuli ili ranjeni, prenosi CNN.

Prema izjavama svjedoka pucnjava je počela u obližnjem hotelu.

Kako javljaju lokalni mediji, napad je još uvijek u tijeku jer je jedan napadač ušao u hotel Etoile du Sud gdje goste i osoblje hotela drži kao taoce.

Brojni mediji tvrde da je jedan napadač uzvikivao "Allakhu Akbar" prije nego je počeo pucati. Još uvijek nije poznato tko stoji iza napada, prenosi Index hr.

"Vidjela sam tijela sedmero ljudi koje sam snimila. Bila su četiri napadača. Kupala sam se kad je počelo, a onda sam pobjegla", rekla je Dramane Kima koja je pokazala video novinarima Reutersa.

Na ovom području tijekom vikenda boravila je jedna delegacija iz Sjedinjenih Američkih Država. Jedan član delegacije SAD-a rekao je kako vjeruju da oni nisu bili meta napada.