Zbog visokih temperatura  na glavnom banjalučkom trgu postavljena je cisterna s pitkom vodom kako bi bile zadovoljene potrebe građana, ali i turista.

Cisterna s pitkom vodom, uz dežurstvo jednog vatrogasca, bit će na Trgu Krajine sve dok budu visoke temperature zraka.

"Obično voda bude dostupna građanima u vrijeme kada su temperature oko 35 stupnjeva i više i do danas smo imali 19 organiziranih dežurstava", kazali su u banjalučkom gradskom Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne postrojbe.

Zbog veoma visokih temperatura i enormno povećane potrošnje vode koja je dovela do smanjenja kapaciteta izvorišta, Civilna zaštita svakodnevno cisternama isporučuje pitku vodu ugroženom stanovništvu u pojedinim banjalučkim naseljima.



"Od 26. lipnja redovno isporučujemo vodu u područja koja nemaju stabilan sustav vodoopskrbe, odnosno izgrađenu vodovodnu mrežu. Do sada smo ukupno isporučili preko dvije i pol tisuće kubnih metara vode za 302 domaćinstva, ali zbog nastavljenih tropskih vrućina očekujemo povećanje broja zahtjeva za dopremanjem vode" kazao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne postrojbe Mladen Ćućun.

Cijena kubnog metra isporučene vode u cisterni je tri konvertibilne marke.