Nansen dijalog centar Mostar sutra u osnovnim školama Marka Marulia i Alije Isakovića u Prozor-Rami, s početkom u 12 sati. organizira službeno predstavljanje programa “Nansen model za integrirano obrazovanje“.

Tom prigodom službeno će biti otvorena i Nansen učionica, koja je obnovljena i opremljena uz financijsku podršku Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH i Općine Prozor-Rama.

Ovom događaju nazočit će i veleposlanica Kraljevine Norveške u BiH Vibeke Lilloe, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi Hercegovačko-Neretvanskog županije Rašid Hadžović, te načelnik Općine Prozor-Rama Jozo Ivančević priopćeno je iz NDC-a Mostar.

Nansen model za integrirano obrazovanje je novi pristup obrazovanju u Bosni i Hercegovini, koji omogućava uspješnu komunikaciju i saradnju učenika, roditelja i nastavnika u multietničkim zajednicama kroz kreativan odgoj u obrazovnom procesu.

Ovaj program vanškolskih aktivnosti predstavlja savremeni obrazovni model u multietničkim zajednicama, koji promovira kulturu tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama, te podržava partnerske odnose između učenika, nastavnika i roditelja.

NDC Mostar će provesti ovaj model u pet škola na području Hercegovačko-neretvanskog županije (četiri osnovne i jedna srednja škola), u općinama Prozor-Rama i Stolac u školskoj 2015./2016. godini.