Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije, u suradnji s kolegama iz Hercegovine, rasvijetlili su drsko razbojništvo koje se dogodilo 18. listopada u 16.35 sati u ulici Zmaja od Bosne, na petlji Blatuša kod Zenice.

Utvrđeno je da iza svega stoji M. N. (49) iz Zenice.

Zeničanin se sumnjiči da je spomenutog dana upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanio teške povrede 57-godišnjoj K. Z., nakon čega je oteo njenu torbicu s osobnim stvarima i vozilo Škoda, vlasništvo firme "Bauerfeind", a koje je koristila oštećena.

Locirano vozilo

Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su, radeći na rasvjetljavanju kaznenog djela, došli do saznanja da se osumnjičeni sa spornim vozilom nakon izvršenja kaznenog djela, uputio na područje općine Prozor-Rama.

Izvršenim provjerama na području navedene općine 20. listopada locirano je ukradeno vozilo te je specijalnim vozilom prevezeno na parking prostor Policijske stanice Prozor-Rama.

Uspješnom suradnjom zeničkih policajaca i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, kao i nadležnih tužiteljstava, na području općine Prozor-Rama, 8. studenog realizirana je naredba za pretres kuće, pomoćnih objekata i pronađenog vozila koje je koristio osumnjičeni, a sve u cilju lociranja i uhićenja M. N., te pronalaska i oduzimanja predmeta i tragova koji se mogu koristiti u krivičnom postupku.

Prilikom vršenja pretresa obiteljske kuće osumnjičenog, osumnjičeni je pronađen u teškom zdravstvenom stanju zbog ispijanja tekućine esencije te je nakon pružene prve pomoći, medicinskim vozilom prevezen u Dom zdravlja Prozor-Rama a nakon toga u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar na daljnji medicinski tretman.

Pretres kuće

"Pretresom kuće, pomoćnih objekata i vozila Škoda, pronađeni su predmeti i tragovi koji će nakon vještačenja, biti korišteni kao dokazni materijal u kaznenom postupku. Službenim vozilom Kantonalne bolnice Zenica, osumnjičeni je 14. studenog pod policijskom pratnjom prevezen iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru u Kantonalnu bolnicu Zenica, te je smješten na Odjel psihijatrije, pod nadzorom pripadnika Policijske stanice Crkvice, o čemu je obaviješten i postupajući kantonalni tužitelj. Po okončanju liječenja osumnjičeni će biti uhićen i uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu razbojništvo, predati postupajućem tužitelju Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona", priopćeno je iz MUP-a ZDK.


Radio Sarajevo