Staru godinu ćemo ispratiti s oblacima i vjetrom. Federalni hidrometeorološki zavod je objavio kako će u nedjelju, 31.12.2017., vrijeme biti s više oblačnosti prije podne.

U drugoj polovini dana bit sunčano. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C. U BiH se u ponedjeljak, 1.  siječnja, prijepodne prognozira naoblačenje. U drugoj polovini dana kiša. Slabije padavine na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera.

U Bosni od večernjih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 4 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stupnja. U BiH će utorak, 2.  siječnja biti oblačno s kišom ili susnježicom, na planinama snijeg. Padavine će većinom biti prijepodne.

Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.