SINOĆ oko 20:40 na državnoj cesti D-8 u mjestu Ratac kod Dubrovnika došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila i koja je za posljedicu imala smrtno stradavanje dvije osobe i dvije ozlijeđene osobe koje su prevezene u dubrovačku bolnicu, izvijestila je sinoć PU dubrovačko-neretvanska.

Kako je potvrđeno Indexu, u nesreći su poginuli brat i sestra iz mjesta Gradac. On je bio 2003. godište, a ona 2005. godište. Na Facebook stranicama mjesta Gradac brojni se građani opraštaju od njih.

Detalji nesreće

Policija je u međuvremenu objavila detalje nesreće.

"U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer, 9. travnja, oko 20,30 sati, dogodila na državnoj cesti D-8 na predjelu Ratac kod Slanog, smrtno su nastradale dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće je došlo kada je vozačica osobnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin.

Uslijed sudara na mjestu događaja smrtno je nastradao 21-godišnji vozač i putnica iz njegovog vozila, 19-godišnja hrvatska državljanka, dok je vozačica koja je izazvala prometnu nesreću, 29-godišnja državljanka Albanije, zadobila lakše tjelesne ozljede.

Za vrijeme trajanja očevida promet na ovom dijelu državne ceste bio je u potpunosti zatvoren te je otvoren u 1,45 sati", objavila je dubrovačko-neretvanska policija.

Kako je javio Dubrovački dnevnik, sudar se dogodio na ravnom i dobro preglednom dijelu ceste.

Općina proglasila Dane žalosti

Općinski načelnik proglasio je Dane žalosti zbog tragične smrti brata i sestre.

"Općina Gradac proglašava Dane žalosti na području općine Gradac od 10. travnja 2024. godine do 13. travnja 2024. godine povodom tragične smrti Stjepana i Katarine Đerek.

Dani žalosti obilježit će se spuštanjem zastava Republike Hrvatske na pola koplja na području općine Gradac.

Tijekom Dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.

Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno Danima žalosti", objavljeno je na stranici Općine Gradac.