U razdoblju od 16. do 20. siječnja očekuje se vrlo jak vjetar, ponegdje obilna kiša uz mogućnost za lokalne poplave i pojavu odrona, a krajem tjedna ponegdje je moguć obilniji snijeg.

Od ponedjeljka ulazimo u vrlo dinamično razdoblje. Tijekom ponedjeljka, posebice utorka i srijede, u gorskim područjima BiH i Hrvatske bit će jakog, povremeno olujnog vjetra. Jakih udara vjetra bit će i u većem dijelu Bosne i zapadne Hrvatske.

Upozorava se na mogućnost vrlo obilnih oborina u Hercegovini, gdje može pasti od 90 do 350 mm oborina, što će zasigurno prouzročiti i lokalne poplave.

Upozorenje se odnosi na veći dio Bosne, gdje se u prosjeku očekuje od 50 do 110 mm oborine te također može doći do porasta vodotoka rijeka, lokalnih poplava i nastanka odrona.

Od sredine tjedna, uz zahladnjenje, upozorava se na snježne oborine, koje posebno mogu biti obilne u gorskim dijelovima Hrvatske i BiH, gdje u prosjeku može pasti od 30 do 70 cm snijega.

Također će postojati uvjeti za snježne oborine i u nizinama kopnene Hrvatske, većeg dijela Bosne, gdje se može formirati snježni pokrivač od 2 do 15 cm. Posebno se to odnosi na zapadni dio Hrvatske, sjeverozapadni, zapadni i sjeverni dio Bosne, gdje bi ponegdje moglo biti obilnijeg snijega uz mogućnost za snježni pokrivač i do 30 cm, a moguće i više, stoji u prognozi na stranici ”Globalna klima i vrijeme kroz povijest i u novije vrijeme” koju uređuje prof. Zoran Zadro.