Županijski odbor HDZ-a 1990 tražit će ponovno brojanje glasova za županijske liste u Gradu Mostaru, potvrdio je za Bljesak.info Marinko Petrić predsjednik Županijskog odbora HDZ-a 1990.

''Županijski odbor je nezadovoljan izbornom krađom jer nam je ukradeno 600 glasova, dok HDZ BiH ima povećanje od 635 glasova'', rekao je Petrić za Bljesak.info i dodao kako bi u slučaju dokazivanja krađe HDZ 1990 osvojio i četvrti mandat u županijskoj Skupštini.

No, osim navodne izborne krađe, 'devedesetku' potresa i nezadovoljstvo članova iz Mostara, koji tvrde za se za skupštinske fotelje favoriziraju određeni krugovi.

''HDZ 1990 puni Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije kandidatima iz Rame, dok je kandidatima iz Mostara to onemogućeno'', rekao je za Bljesak.info izvor blizak vrhu 'devedesetke' koji navodi kako je zbog toga izvjesno istupanje velikog broja članova stranke iz Mostara.

Izvor iz stranke kaže kako su ogorčeni tretmanom predsjednika Županijskog odbora te tvrde kako je ''svoju cjelokupnu aktivnost podredio prolasku u Skupštinu svog favorita na izborima''.

''U tome su mu izravno pomogli visoko pozicionirani članovi stranke, dogovorivši preferencije u općini Rama, ponovo nauštrb rezultata stranke'', navodi dužnosnik 'devedetke', koji je želio biti anoniman.

No, Petrić u izjavi za Bljesak.info kaže kako on nije imao nikakvog favorita te da će Županijski odbor stranke na sjednici u četvrtak raspravljati o izbornim rezultatima, ali i o spomenutoj izbornoj krađi.

Što se tiče nezadovoljstva Mostaraca, glasnogovornik stranke Pero Nikić rekao je za Bljesak.info kako se ne može raditi o službenom stavu mostarskog Gradskog odbora stranke te da je riječ vjerojatno o nezadovoljstvu pojedinaca.

''To tko će sjediti u skupštinskim klupama ovisi isključivo o izborim rezultatima Rame i ostalih mjesta'', rekao je glasnogovornik Nikić i dodao kako mostarski Gradski odbor još uvijek nije imao sjednicu te da će sjednica Predsjedništva stranke, na kojoj će se raspravljati o izbornim rezultatima i eventualnim pozicijama ljudi iz devedesetke, biti održana u ponedjeljak.