Zbog snježnih padalina, potpuno je obustavljen promet na putnim pravcima Livno-Šuica-Kupres i Glamoč- Mliništa, dok je na području cjele županije zabranjen promet za teretna motorna vozila.

Na širem području Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča i Grahova puše jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Zbog zaleđenog kolnika i mjestimičnih snježnih nanosa obustavljen je promet na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Zbog izlijevanja rijeke Save, u mjestima Gašnica i Bistrica (M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica) promet je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.

Zaostalog snijega na kolniku ima na pojedinim dionicama puteva preko planinskih prevoja, a izdvajaju se putevi: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Vlasenica-Han Pijesak, Trnovo-Foča , Gacko-Tjentište, Sarajevo-Sokoloac (prevoj Romanija), Srednje-Olovo (prevoj Nišići), Olovo-Kladanj (prevoj Karaula) i Sarajevo- Konjic (prevoj Ivan Sedlo).

Upozorava se i na mjestimičnu poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog radova na mostu Bojnik, na dionici Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, vozila prometuju preticajnom trakom.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, prometuje se jednom kolničkom trakom, naizmjenice. Zbog većeg odrona na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod prometuje se jednom kolničkom trakom, naizmjenice.

Zbog sanacijskih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup promet je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.