“Imamo članova svih nacija i nacionalnosti pa će tako i naše ogranke voditi Hrvati, Srbi, Bošnjaci i ostali”

Domovinski pokret Miroslava Škore registrirao je stranku i u Bosni i Hercegovini i planira postati ozbiljna politička opcija među hrvatskim biračkim tijelom u ovoj zemlji.

Stranka je osnovana u tišini i skrivena od očiju javnosti tijekom studenog 2020. godine, a na osnivačkoj skupštini je za predsjednika izabran Slavko Andačić iz Čitluka.

“Mi smo namjerno to uradili u tišini, bez buke i pompe. Pokušavamo se biračima prezentirati na jedan drugačiji način od svih dosadašnjih političkih struktura koje su u BiH, a osobito ispred hrvatskog naroda”, kaže Andačić na početku razgovora za Klix.ba.

Iako je stranka osnovana neposredno prije lokalnih izbora kako  objašnjava tada nisu ni planirali izaći na izbore kao stranka, ali su ozbiljno počeli raditi sa pripremama za naredne Parlamentarne izbore kada će, kako je najavio, biti iznenađenje svima.

Ističe da je ova stranka osnovana iz potrebe da donese promjene na političku scenu od koje su svi građani davno postali umorni i u kojoj, kako ističe čak više ne vide put za bolju budućnost.

“Na proteklim izborima je bilo najvidljivije kako biračko tijelo šalje jasnu poruku da želi promjene i da im je dosta blamaže i držanja u nekoj neizvjesnosti da bi jedni te isti uvijek opstali na vlasti”, objašnjava Andačić koji vidi širok prostor djelovanja za ovu stranku.

Oporba HDZ- u BiH

Tvrdi da će biti snažna oporba HDZ-u BiH koji, po njegovim riječima, kroz Hrvatski narodni sabor manipulira svim hrvatskim strankama na čelu sa Draganom Čovićem…

“Mi smo nova politička opcija u BiH i ljudi nas prepoznaju već. Imamo članova svih nacija i nacionalnosti pa će tako i naše ogranke voditi Hrvati, Srbi, Bošnjaci i ostali, a radit ćemo za dobrobit svih u BiH”, poručio je lider nove političke opcije u BiH, u razgovoru za klix.