Putopisni dokumentarni film "Kulturna ruta bećarca i gange" autora Alena KocićaFilm "Kulturna ruta bećarca i gange" gdje je svečano otvoren najveći svjetski turistički sajam ITB.

Film je nastao u okviru projekta Interreg-IPA CBB Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora i snimljen je na prostorima grada Pleternice u Republici Hrvatskoj i općine Tomislavgrad, a prikazuje ljude, običaje, kulturne i turističke znamenitosti s gastronomskim ponudama navedenih sredina.

Na 53. izdanju najvećeg turističkog sajma u Berlinu, Tomislavgrad su predstavljali ravnateljica Kulturno informativnog centra (KIC) Danijela Papić i destinacijski menadžer u projektu Ivan Majić dok je ispred Grada Pleternice sajmu nazočila njihova gradonačelnica Antonija Jozić.

Ravnateljica KIC-a Danijela Papić kazala je Feni kako su promocijom i predstavljanjem filma Bosna i Hercegovina i Hrvatska postale interesantne svima, ističući zajednički projekt, te posebno izbor ideje s kulturnom rutom gange i bećarca koji povezuju ljude s različitim običajima.

"Iskazana je velika zainteresiranost za nas i pleternički kraj, a činimo sve kako bi Tomislavgrad predstavili u najboljem svjetlu", kazala je Papić.

Osim turističke i gastronomske ponude Tomislavgrada i Pleternice, delegacije ovih dvaju gradova posjetiteljima na Berlinskom sajmu dijelile su također promotivne kataloge prirodnih ljepota i gastronomskih delicija, te atraktivnih turističkih lokacija s kojima raspolažu.

Inače, na ovom sajmu sudjeluje oko 180 zemalja svijeta te ga posjeti više od 150 tisuća ljudi, a prije Berlina, ovaj dokumentarni film premijerno je prikazan u Pleternici i Tomislavgradu.