Amerikanci su putovanja svog novog predsjednika dosad platili 24 milijuna dolara.

Donald Trump uspio je u deset tjedana spiskati u luksuznom ljetovalištu na Floridi iznos koji je Obama potrošio za dvije godine svojeg mandata.

Od deset tjedana, kako je predsjednik, Trump je sedam tjedana odmarao. Svako od putovanja porezne je obveznike u Americi stajalo najmanje tri milijuna dolara. Tim je novcem, među ostalim, plaćeno i njegovo osiguranje.

Troškovi putovanja i osiguranja za cijelu obitelj Trump viši su samim time što je Trumpova supruga Melania s najmlađim sinom u New Yorku gdje će ostati najmanje do rujna. "Prvu damu i njezinog sina čuva se u svakom trenutku", potvrđuju iz policije i dodaju da dnevno osiguranje stoji između 127 i 146 tisuća dolara.

Trumpova administracija traži dodatnih 597 milijuna dolara rezanjem u vladinim odjelima kako bi namirili troškove odlazaka obitelji u Mar-a-Lago u Palm Beachu.

Zanimljivo je da je upravo Trump, prije inauguracije, kritizirao Obamino igranje golfa za vrijeme dok je bio predsjednik. "Možete li vjerovati da, uz sve probleme koje imaju SAD, predsjednik Obama provodi dan igrajući golf. Gori je od Cartera", govorio je Trump.

Obama je u osam godina, koliko je bio čelni čovjek SAD-a, na putovanja potrošio 97 milijuna dolara.