Policijka uprava Blendon Townshipa u američkoj saveznoj državi Ohio objavila je snimke kamera koje se nalaze na policijskoj uniformi i na kojima se vidi kako je policajac upucao i ubio trudnicu optuženu za krađu.

Ta'Kiya Young (21) bila je u sedmom mjesecu trudnoće kada je izgubila život u pucnjavi 24. kolovoza, rekla je njezina obitelj. Policijski službenici su bili na parkiralištu trgovine Kroger i pomagali vozaču koji je ostao zaključan u automobilu kada im je zaposlenik trgovine rekao da je jedna žena ukrala boce alkohola i pobjegla prema autu.

"Hoćeš li me upucati?"

Na snimci se vidi kako Young odbija napustiti vozilo unatoč ponovljenim naredbama policije. Jedan policajac je zatim 21-godišnjakinji rekao da je optužena za krađu, što je ona negirala, piše ABC News.

Službenik je nakon toga počeo lupati po staklu auta, a Young ga je upitala: "Hoćeš li me upucati?" Policajac je zatim u nju uperio pištolj i povikao da izađe iz vozila. Žena je pokrenula auto, poguravši policajca ispred automobila, koji je nakon toga ispalio jedan metak kroz vjetrobransko staklo.

Kada se vozilo zaustavilo, službenici su razbili staklo na vozačevoj strani kako bi mogli otvoriti auto i pružiti prvu medicinsku pomoć Young. Nakon toga su nazvali hitnu pomoć, rekao je šef policije John Belton. Mlada žena je preminula u bolnici od posljedica pucnjave, kao i njena nerođena beba.