Trener Juventusa Massimiliano Allegri i dalje ne zna hoće li voditi ekipu sljedeće sezone, ali torinski klub nastavlja sa planovima za ljetni prelazni rok.

Planiraju se dovesti velika pojačanja, ali nekoliko igrača će i napustiti Juventus, a najviše se spominju Paulo Dybala, Douglas Costa, Joao Cancelo i Miralem Pjanić.

Najveća dilema je oko bh. nogometaša čiju poziciju klub mora procijeniti i koja bi mogla biti žrtvovana od strane Paraticija i Nedveda ukoliko stigne neka primamljiva ponuda.

Za reprezentativca Bosne i Hercegovine interes su pokazali Manchester City, PSG i Real Madrid, međutim treba imati na umu da Juventus neće prodati Pjanića ukoliko ne dođe ponuda koja bi ih zadovoljila.

PSG je dao jasne znake da želi dovesti igrača Juventusa koji je i sam prokomentarisao interes ovog kluba za njega, javlja SportSport.ba.

"PSG je među osam najboljih europskih klubova. Žele napraviti iskorak u Ligi prvaka i to je veliki klub koji privlači igrače. Oni imaju jako dobre igrače i to je klub koji svi cijene", rekao je Pjanić.

Juventus bi mogao dobiti čak i do 100 milijuna za Pjanića, ali ukoliko Allegri ostane na klupi Stare dame postoji opcija da bh. nogometaš potpiše novi ugovor, prenose talijanski mediji.