U krvavom pohodu u Gradačcu Nermin Sulejmanović ubio je troje ljudi - prvo svoju nevjenčanu suprugu, čije je ubojstvo uživo emitirao na društvenim mrežama, a potom još dvoje ljudi, te je troje ranio. Neposredno nakon ubojstava navodno je pobjegao u BMW-u, a za njim je odmah organizirana opsežna potraga, Gradačac je bio pod opsadom, a za okrutnim ubojicom tragali su i specijalci. Na kraju je pred policijom počinio samoubojstvo. Grad je proglasio trodnevnu žalost.

Ministar unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović kazao je na konferenciji kako prve indicije govore da se ne radi o nasumičnim, već planiranim likvidacijama.

Dobili smo, Bog zna koliko, sličnih likova

''Obiteljsko nasilje zadnji put je dokumentirano prije mjesec dana u PS Gradačac kada nije naložena mjera zabrane pristupa obitelji jer je žena bojeći za sebe povukla izjavu na sudu i sud nije prosudio da joj je život ugrožen pa nije odredio mjere. To je sistemska greška koju netko mora otkloniti. Često policiju pitaju, da kažem žargonski, zašto ste osobu tog kalibra držali na ulici? Je li ga policija nezakonito trebala držati u zatvoru? Zna se tko prijavljuje, tko procesuira i tko osuđuje. Današnjim live prijenosom dobili smo, Bog zna koliko, sličnih likova koji su željni pet minuta slave i spremni riskirati svoje i tuđe živote. To treba biti državnim propisima regulirano'', rekao je.

Sulejmanović je ubio svoju nevjenčanu suprugu, a zajedno su imali dijete te su podnijeli zahtjev za sklapanje braka.

Tužiteljstvo Tuzlanskog kantona objavilo je kako je ubojica prije tri dana bio prijavljen za nasilje u obitelji.

Portal Istraga.ba u posjedu je i dokumenta - Rješenja Općinskog suda u Gradačcu kojim se odbija prijedlog MUP-a da mu se zabrani približavanje žrtvi. Četiri dana kasnije, Nermin Sulejmanović ubio je svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović.

Bio prijevljen za nasilje u obitelji

MUP je podnio zahtjev da mu se izrekne zaštitna mjera zabrane uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitna mjera zabrana približavanja žrtvi nasilja, no sud je to odbio.

Mjere zabrane policija je zatražila u četvrtak, 3. kolovoza oko 19.30 sati, nakon što ju je pretukao te nakon čega je zadobila ozljede po licu i drugim dijelovima tijela. Sljedeći dan, oko 15.40 sati, Nizama je podnijela prijavu protiv ubojice te se odselila iz kuće, zajedno s djetetom.

Sulejmanović joj je nastavio prijetiti, tražio ju je da se vrati kući, a prijetio je i njezinoj obitelji te prijateljicama. Iz straha od Sulejmanovićeve reakcije, 7. kolovoza, nije htjela dati izjavu u PU Gradačac, tvrdeći da će time samo pogoršati situaciju, ali je podržala izricanje zaštitnih mjera.