U petnaestoj minuti utakmice između brodske Marsonije i Požeške Slavonije, u subotu u 15:45 sati, na travnjak Stadiona kraj Save, nakon što ga je pogodila lopta u grudi, srušio se Bruno Boban (26), igrač NK Marsonije porijeklom iz Požege.

Dakako, odmah potom, oko njega su okupili se najbliži igrači, u igralište je utrčao i "liječnik s klupe", a nakon pet - šest minuta, na teren je stigla i ekipa Hitne pomoći, javlja portal SBplus.hr.

Prema informacijama dostupnim našem novinaru na Stadionu, u 16:20 sati, liječničko osoblje je odustalo od reanimiranja i konstatiralo kako su nemoćni te da je nastupila smrt. 

Dr. Robert Kuduz, liječnik Marsonije,koji je sa fizioterapeutom i suigračima prvi priskočio i pokušao reanimirati nesretnog igrača, kazao je kako bi uzrok njegove smrti moglo biti puknuće urođene aneurizme. Ukoliko i nalaz obdukcije, na koju je poslano tijelo Brune Bobana, pokaže kako je njegova pretpostavka točna, onda se ova tragedija mogla dogoditi i bez toga da se mladić bavio nogometom.

Inače, Robret Boban proljetos je iz NK "Slavonija" iz Požege prešao u slavonskobrodsku NK "Marsoniju". Koincidencija je da je život izgubio pred sugiračima oba svoja kluba. Nitko od njih nije mogao sakriti šok, suze i nevjericu. Da tragedija bude veća Bobanu su se za život borili u šesnaestercu Slavonijinog golmana Reze koji je oženio Bobanovu sestru. Rezo nije mogao sakriti bol i očaj koji su ga obuzeli dok je gledao kako mu šogor umire pred očima.

Robert Boban rođen je 1992. godine i živio je s majkom, a brat Gabrijel također igra nogomet i to u Osijeku.

O nesretnom slučaju nitko iz vodstva klubova još nije spreman dati bilo kakvu izjavu. Policija obavlja očevid, a izuzeta je, kako doznajemo, i videosnimka koju su snimili djelatnici televizije.