Iako je Android 5.0 Lollipop ove godine dodao hrpu novih funkcija u Android platformu, neki Android fanovi s veseljem i nestrpljenjem očekuju 2015. godinu i mogućnost implementacije novih funkcija koje bi htjeli vidjeti na Androidu. Donosimo nekoliko najpopularnijih funkcija koje bi Android Reddit fanovi sljedeće godine htjeli vidjeti na svojim telefonima.

Duže trajanje baterije
Ovo je, očigledno, san svakog korisnika mobilnog uređaja, a kod ljubitelja Androida želja za boljim i dužim trajanjem baterije nije se smanjila ni nakon što je Google ove godine lansirao svoju Project Volta inicijativu koja štedi bateriju. Fanovi u poruci navode da bi se Google trebao prestati natjecati s Appleom oko toga tko će napraviti tanji telefon te da se, umjesto toga, radije koncentriraju i usmjere na bolji radni vijek baterije.

Qi Wireless punjači
Bežični punjači postali su jedna od najpoželjnijih funkcija kod pametnih telefona. Budući da je ova funkcija idealan dodatak za sve Android telefone, bilo bi sjajno ako bi se iduće godine i realizirala.

Prestanak proizvodnje telefona od 600 dolara sa samo 16GB prostora
Ovo je vrlo česta primjedba koja nije strana ni Apple korisnicima kada je u pitanju model 16GB iPhone 6. Obzirom na to koliko se stvari danas može učiniti s mobilnim telefonima, 32GB bi trebao biti minimalan skladišni prostor koji se nudi na flagship modelima smartphonea.

Jača kontrola nad aplikacijama
Android korisnici zapravo žele da programeri aplikacija daju dovoljno dobar razlog i opravdanje zašto neka aplikacija zahtjeva pristup, primjerice, kameri i mikrofonu. Također, korisnici žele i mogućnost odbijanja određenih zahtjeva aplikacije za pristupom, uz mogućnost daljnjeg korištenja te aplikacije.

'Double-tap-to-wake' funkcija na svim telefonima
Ovo je funkcija koja je također prisutna na pojedinim telefonima (primjerice HTC M8), ali ljubitelji Androida smatraju da je ovo funkcija koja bi se trebala naći na svim uređajima.

OIS tehnologija za kamere na svim flagship telefonima
Optička stabilizacija slike uvelike poboljšava sposobnost fotografiranja na pametnim telefonima, posebno u uvjetima slabijeg osvijetljenja. Mnogi Android telefoni već koriste OIS tehnologiju, ali većina fanova bi htjela da ovo od iduće godine bude standard na svakom jačem Android modelu.

zimo.dnevnik.hr