Hrvatska ima prvog pacijenta zaraženog korona virusom. On se nalazi u klinici 'Dr. Fran Mihaljević' i ima blaži oblik bolesti, a tijekom noći testirana je i njegova djevojka...

Mladić koji radi u hrvatskoj tehnološkoj kompaniji Ericsson Nikola Tesla s korona virusom vratio se iz Milana. Ondje je bio na utakmici Lige prvaka, a nakon toga se pojavio i na poslu. On je prvi Hrvat koji je pozitivan na novi korona virus. Testirana je i njegova djevojka.

Alemka Markotić potvrdila je da je testiranju na korona virus podvrgnuta i djevojka oboljelog mladića. 

- Mladić kojemu je potvrđen virus, razbolio se jučer, u petak je bio na poslu, može se očekivati da u to vrijeme i nije bio zarazan za ljude oko sebe. Njegova je djevojka u testiranju, tijekom noći će biti gotovi njezini nalazi - objasnila je Markotić.

Naglasila je da je koronavirus novi virus, u nekim je segmentima nepoznat, pa je normalno da se ljudi boje i da je interes povećan. Gripa se pojavljuje svake godine, znamo što možemo očekivati od nje, imamo lijekove, cjepiva, antibiotici, lakše je nositi se s nečim što poznajemo.

Sumnja se da su dvije osobe iz Krapinsko-zagorske županije koje su nedavno bile u Italiji zaražene koronavirusom, potvrdio je u utorak navečer za Hinu krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. Riječ je o ocu i kćeri iz Krapinskih Toplica i za njih je spreman prihvat u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, prenosi Hina.