Juventusu poraz kod Genoe (1:3) u 14. kolu Serie A nije jedina loša vijest, jer na dulje vremena ostao je bez brazilskog veterana koji je ovog ljeta došao iz Barcelone.

Dani Alves je u 76. minuti utakmice u dvoboju za loptu dobio jak udarac u lijevu nogu od Lucasa Ocamposa, nakon čega je s terena iznesen na nosilima.
 
Prve liječničke procjene pokazuju da je slomio fibulu lijeve noge, a nakon daljnjih pretraga bir će poznatija težina ozljede, odnosno koliko će Alves biti odsutan, prenio je Index hr.
 
Prve liječničke procjene govore da se na teren neće vratiti prije sredine ožujka iduće godine, što je novi veliki udarac za Juveovu obranu, s obzirom da su već ozlijeđeni Bonucci i Barzagli, a Alves je u njihovom odsustvu krupao rupu i igrao središnjeg braniča, osim što je igrao i na njegovoj poziciji desnog bočnog u sustavu 3-5-2.
 
Alves je ove sezone za Juventus nastupio 13 puta, a postigao je dva gola, dok je za tri asistirao. Najplodnija mu je bila utakmica kod Dinama u skupini Lige prvaka, kada je u pobjedi njegove momčad 4:0 po jedan gol postigao i namjestio.