Za Cristiana Ronalda više nema mjesta u Juventusu, novi trener Max Allegri ne želi ga u momčadi, a i čelnici 'stare dame' vrlo rado bi se riješili njegovog enormnog ugovora koji iznosi čak 31 milijun eura na godinu. S druge strane, čini se kako ni Ronaldo više nije sretan u Torinu te je jedva dočekao priliku da započne pregovore sa zainteresiranim klubovima.

U ovom trenutku se dva velikana bore za Portugalca, PSG i Manchester United. U igri je navodno bio i Real Madrid, no čini se kako ‘kraljevi’ u ovom trenutku ipak žele ulagati u mlade snage te su odustali od borbe, prenosi tportal.

Španjolski mediji tvrde kako su i PSG i United Juventusu poslali prilično podjednake ponude, uz minimalnu količinu novca nude neke od svojih zvijezda u zamjenu za Cristiana Ronalda. U ovom je trenutku PSG konkretniji, spremno je ponudio argentinskog napadača Maura Icardija koji se žarko želi vratiti u Italiju. No, priča s PSG-om ima i puno veću pozadinu…

Potpiše li za PSG, Ronalda bi katarski vlasnici mogli koristiti kao zaštitno lice SP-a koje se u toj državi igra 2022. godine! Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi ujedno je i u organizacijskom odboru SP-a te želi i s te strane maksimalno iskoristiti Ronaldov zvjezdani i ekonomski potencijal.

U isto vrijeme Al-Khelaifi u Ronaldu vidi ‘ono nešto’ što mu nedostaje da napokon osvoji Ligu prvaka, a u akciju ‘vrbovanja’ uključio se i sam Neymar koji je javno pozvao Ronalda u Pariz.

‘Želim igrati s Cristianom. Već sam igrao s ostalim velikanima, Messijem i Mbappeom, još bih samo htio s Ronaldom’, kazao je Neymar.

No, dojam je kako Cristiana Ronalda srce ‘vuče’ prema Manchester Unitedu. Otvoreni poziv da se vrati na Old Trafford dobio je od svog nekadašnjeg suigrača, aktualnog trenera ‘crvenih vragova’ Ole Gunnara Solskjaera. U Unitedu ne bi imali ništa protiv da se Portugalac vrati u momčad za koju je igrao od 2003. do 2009. godine. Čak su i nešto fleksibilniji što se ponuda tiče. U jednom scenariju nude zamjenu igrača, spremni su Juventusu ‘vratiti’ Paula Pogbu i uzeti Ronalda, a u drugom su navodno ‘staroj dami’ ponudili 30 milijuna eura odštete za Portugalca.

U ovom trenutku se čini kako je PSG ipak u prednosti, no ova borba nije ni blizu završetka. Sigurno je kako bi se Ronaldo najradije vratio na Old Trafford, no njegov natjecateljski duh govori mu da je jednostavno glupo propustiti priliku i odbiti momčad koja u svojim redovima ima zvijezde poput Neymara, Mbappea, Di Marije, Draxlera… Jer s ovakvim PSG-om može odmah u novoj sezoni napasti titulu Lige prvaka, dok United u ovom trenutku baš i nema momčad koja jamči samu završnicu natjecanja.