U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno vedro i prohladno vrijeme s mrazom, u pojedinim dijelovima s niskom naoblakom.

Prema posljednjim mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) jutros u sedam sati najhladnije je bilo u Livnu, gdje je izmjereno -9 stupnjeva, zatim u Ivan Sedlu i Sarajevu -7, Drvar -5, Bugojnu, Širokom Brijegu, Tuzli -4; Grudama, Jajcu, Stocu -3; Zenici -2; Bihać, Bjelašnici, Sanskom Mostu nula, Brčkom i Gradačcu 1, Mostaru 2, a u Neumu 5 stupnjeva Celzija.

Danas će u većem dijelu zemlje preovladavati sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima, koji se mogu zadržati veći dio dana.

Dnevna temperatura od 2 do 6, na jugu od 8 do, u Sarajevu oko 3 stupnja.

U petak oblačno u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a povećanje oblačnosti u večernjim satima. Krajem dana loklano slaba kiša na području Hercegovine. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 stupanj, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje do 13.

Prema prognozama FHMZ za vikend će biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti malo kiše.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 0 do 5 stupnjeva, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna od šest do 12, na jugu do 14.