Talibani tvrde da imaju potpunu kontrolu u afganistanskoj pokrajini Pandžširu, posljednjem džepu teritorija izvan njihove vlasti, javlja BBC u ponedjeljak, prenosi Hina.

U dolini sjeverno od glavnoga grada Kabula vodile su se teške borbe, a Nacionalna fronta otpora Afganistana (NRF) pružala je otpor talibanskoj vlasti.

"Ovom pobjedom naša je zemlja potpuno izvučena iz ratne kaljuže", rekao je glasnogovornik talibana.

"Nije istina, talibani nisu zauzeli Pandžšir. Odbacujem tvrdnje talibana", rekao je za BBC glasnogovornik NRF -a Ali Maisam.

U tvitu na službenom Twitter profilu NRF-a također se kaže: "Snage NRF -a prisutne su na svim strateškim položajima u cijeloj dolini kako bi nastavile borbu. Uvjeravamo afganistanski narod da će se borba protiv talibana i njihovih partnera nastaviti sve dok ne prevladaju pravda i sloboda. "

Snimke na društvenim mrežama prikazuju talibanske borce ispred vrata zgrade pokrajinskoga guvernera. BBC nije uspio neovisno provjeriti ove snimke.

Talibani su prije tri tjedna preuzeli kontrolu nad ostatkom Afganistana, preuzevši vlast u Kabulu 15. kolovoza nakon sloma vlade koju podržava Zapad.