Obilježava se Svjetski dan radija. Spomen je to na početak emitiranja UN-ova radija, koji je porukom 'Ovo su Ujedinjeni narodi.

Obraćamo se ljudima svijeta', započeo emitiranje 13. veljače 1946. godine. Iako je prva svjetska radiopostaja KDKA u Pittsburghu započela redovito emitirati još daleke 1920. godine, Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. godine.

Ujedinjeni narodi (UN) i Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization – UNESCO) ove godine pozivaju radijske postaje na promicanje različitosti, mira i razvoja u prijenosima sportskih natjecanja.

Kako ističu, sport povezuje narode, približava ih vlastitom kulturnom nasljeđu i pomaže u razbijanju predrasuda o spolovima, te potiče inicijative protiv nasilja upućene na solidarnost i snošljivost. U godini velikih sportskih natjecanja poput Zimskih Olimpijskih igara (ZOI) i Svjetskoga nogometnog prvenstva (SNP) u Rusiji Svjetski dan radija prigoda je da se pokaže kako ravnopravnost spolova u sportu i ravnopravno izvješćivanje o muškim i ženskim sportskim natjecanjima može potaknuti i veću slobodu izražavanja.

Kako se navodi, porazni su i podaci iz statistike UNESCO-a i tvrtke Global Media Monitoring iz 2015. u kojoj stoji da je sportska natjecanja komentiralo samo 12 posto žena, a uspjesi sportašica bili su zastupljeni u samo 7 posto medija. Štoviše, samo je 4 posto medija izvješćivalo o pretežito većinski ženskim sportovima.