Komarci mogu pokvariti svaki dan. Prijašnja istraživanja pokazala su da komarci brzo uče i mogu zapamtiti miris krvi određene osobe, što neke osobe čine većom metom komaraca od drugih, prenosi BrightSide. Postoje prirodni načini koji pomažu da odbijete komarce od sebe i riješite se neugodnih ugriza i svrbeži.

Biljke

Kemijska sredstva nisu jedina učinkovita sredstva za odbijanje komaraca, različite prirodne biljke također vam mogu dobro poslužiti. Dvorište, vrt ili kuću možete uljepšati korisnim biljkama. Tako ćete sebe, ali i kućne ljubimce zaštiti od komaraca. Postoje različite biljke koje možete odabrati za borbu protiv komaraca: metvica, bosiljak, ružmarin, češnjak, lavanda ili neven.

Ulje za tijelo od lavande

Komarci mrze lavandu. Možete napraviti sprej za tijelo s esencijalnim uljem lavande ili ga jednostavno nanijeti na kožu. Ovaj sastojak također je vrlo zdrav za tijelo i može pomoći da se izbjegnu iritacije i alergije.

Jabučni ocat

Nevjerojatno je koliko može biti koristan jabučni ocat. Većina ljudi ima ga kod kuće pa, ako vas napadaju komarci, napravite sprej za odbijanje koji sadrži ocat. Možete dodati i nekoliko kapi ulja limuna za dodatni učinak. Nanesite sprej na mjesta gdje se insekti obično okupljaju i čekajte rezultate.

Voda i sapun

Ako puno vremena provodite vani s obitelji, u blizinu stavite tanjur s vodom i pjenom sapuna. Nakon nekog vremena komarce će ta smjesa privući i oni će ostati zarobljeni u njoj.

Češnjak

Prema nekim istraživanjima, jedenje češnjaka pomaže u odbijanju komaraca. Ako ne volite jesti češnjak, samo ga skuhajte i poprskajte mjesta gdje vas inače napadaju komarci.