U ove tople, ali i vlažne dane svi mučimo jednu te istu muku – onu s komarcima.

Stoga vam donosimo pet korisnih i jednostavnih savjeta kako se na prirodan način riješiti komaraca.

Talog od kave

Skupite talog kave i stavite ga na aluminijsku foliju na tanjur. Držite ga na hladnom i suhom mjestu, dok ne postane potpuno suh. Foliju sa suhim talogom kave na tanjuru stavite na ravnu površinu na otvorenom. Prije toga se uvjerite da životinje ili djeca nemaju pristup tom području. Palite talog sve dok se ne uhvati i počne dimiti. Talog će lagano izgarati, a dim koji se stvara tjerat će komarce.

Češnjak i limun

Izgnječite veću količinu češnjaka i pomiješajte ga s pet puta većom količinom vode. Tom mješavinom namočite pamučne krpe i stavite ih ispred otvorenih vrata, prozora ili oko prostora na otvorenom gdje boravite.

Napravite zamku

Za napraviti zamku vam trebaju samo tri sastojka. Voda, šećer, med i boca. Prvo bocu od litre prerežite na polovici te odvojite gornji i donji dio. U donji dio boce se prvo stavi pola litre tople vode (ne prevruće), pa se u nju dodaju dvije žlice smeđeg ili bijelog šećera te žlica meda.

Umjesto meda se može dodati gram svježeg kvasca. Sve se dobro pomiješa i na kraju se na donji dio boce stavi odrezani gornji dio, tako da je uži dio okrenut prema dolje (bez čepa). Ova zamka se može staviti vani, ali i unutra.

Zasadite biljke

Određene biljke pokazale su se iznimno učinkovite kada su u pitanju dosadni komarci. Najpoznatija je lavanda, a osim nje sličan učinak će imati i ove biljke:

– neven
– ružmarin
– paprena metvica
– menta
– matičnjak
– kadulja
– bosiljak
– pelargonije
– limunska trava.

Zasadite neku od ovih biljaka oko vaše terase ili ih smjestite na balkon te povremeno protresite cvjetove da se njihovi mirisi prošire.

Zapalite lovorov list

Osim što se vjeruje da otklanja negativnu energiju i smiruje naše tijelo i organizam, paljenje lovorovog lista idealno je za tjeranje komaraca. Sve što trebate napraviti kako biste se riješili komaraca je zapaliti nekoliko suhih listova u prostoru u kojem boravite, dim će rastjerati komarce i poboljšati vam raspoloženje.

Umjesto paljenja suhi lovor možete i razmrviti pa ga posipati tamo gdje boravite.

jabuka.tvhttps://www.jabuka.tv/otkrivamo-vam-kako-se-rijesiti-komaraca/