Osim sportskih motiva, rukometaši Katara imali su i izdašnu financijsku ponudu kao dodatni vjetar u leđa uoči četvrtfinala s Nijemcima. Tridesetak milijuna dolara, stanovi i skupocjeni auti stižu u paketu svakom igraču nakon senzacionalnog trijumfa.

Domaćini su do sada potrošili preko 230 milijuna dolara na organizaciju Svjetskog prvenstva, a široke ruke su bili kada su u pitanju i nagrade za svoju reprezentaciju. Prema nekim izvorima, za plasman u polufinale svaki će rukometaš dobiti čak milijun dolara, stan na elitnom umjetnom otoku "Biser Katara" te luksuzni Maserati.

Niti jedan igrač katarske reprezentacije nije rođen u ovoj bogatoj arapskoj zemlji, a izbornik je veliki španjolski trener Valero Rivera, svjetski prvak s Furijom iz 2013. godine. S pripremama su u najboljim uvjetima krenuli još u kolovozu prošle godine i rad im se isplatio sjajnim rezultatom na SP-u.

Donedavni rukometni anonimci pokazali su da se novcem može kupiti gotovo sve, pa su čak doveli skupine navijača iz Španjolske kako bi ih bodrili čak i protiv njihove zemlje. "Navijači" su posebni gosti tamošnjeg rukometnog saveza.