Čini se da je došlo do raskola u Mostu. Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, nakon svađe oko sastavljanja lista za EU izbore, Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić napuštaju stranku. Doduše, Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u Mostovom saborskom klubu kao nezavisna iako je javnost percipira kao mostovku.

Drama je započela jučer navečer na sastanku Predsjedništva Mosta. Na njemu je trebalo utvrditi konačnu listu Mostovih kandidata za EU parlament, a dogovor se zakomplicirao verbalnim okršajem između Marina Miletića i Marije Selak Raspudić.

Selak Raspudić demonstrativno napustila sjednicu

Miletić se otvoreno pobunio protiv kandidata koje je predlagala Marija Selak Raspudić. Kao kamen spoticanja navodi se to što je Marija Selak Raspudić, kako Jutarnji neslužbeno doznaje, zagovarala svoga supruga Ninu Raspudića na listi za Euro parlament, dok je Miletić inzistirao da to bude on sam. Nakon sukoba s Miletićem, Marija Selak Raspudić demonstrativno je napustila sjednicu.

Marija Selak Raspudić najavila je za srijedu konferenciju za medije povodom predaje lista za EU izbore.

Jutarnji navodi da se u pozadini sukoba ne radi o razlikama u političkim stavovima, već dio mostovaca brinu ambicija Nine Raspudića i strah da bi u nekom trenutku mogao preuzeti dominaciju u stranci.

Selak Raspudić i Miletić se već sukobili pred izbore

Podsjetimo, Marija Selak Raspudić nedavno je u debati na N1 televiziji na pitanje je li pobačaj temeljno pravo i odluka žene odgovorila potvrdno, odnosno "da". Na to je kasnije reagirao njen stranački kolega Marin Miletić, koji je kazao da se ona krivo izrazila.

Miletić je to rekao nakon što su mu pratitelji postavljali pitanja o tome na Facebooku, ustvrdio je da je Most za život, a onda je Selak Raspudić za Novi list dodatno rekla da je to bilo "vrlo nespretno formulirano blic-pitanje".