Poduzeće "Globtour" iz Međugorja dužno je isprazniti i predati Gradu Trebinju objekt autobusnog kolodvora, navodi se u drugostupanjskoj presudi Višeg gospodarskog suda u Banja Luci.

Ovom presudom je Viši gospodarski sud odbio "Globtourovu" žalbu kao neosnovanu i potvrdio prvostupanjsku presudu Okružnog gospodarskog suda u Trebinju, piše trebinjelive.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je kako je očekivao ovakav ishod, navodeći da je od samog početka bilo više nego jasno da je Grad Trebinje sve uradio u skladu sa zakonom, i da su optužbe iz poduzeća "Globtour" bile neosnovane i pravno neutemeljene.

"Ovim više neće neće ispaštati građani Trebinja, kao ni ostali putnici koji koriste autobusni kolodvor, jer je ona već neko vrijeme zatvorena zbog sudskog spora. Razmišljamo da komisijski preuzmemo kolodvor kako bi ona nastavila s radom", naveo je Ćurić.

Ovom presudom "Globtour" je dužan vratiti ključeve kolodvora Gradu, koji je vlasnik objekta. Ćurić je istaknuo da je ranije, u drugom sporu protiv "Globtoura", Grad Trebinje dobio pravo na odštetu od oko 100.000 KM pred Okružnim gospodarskim sudom u Trebinju.

Globturu je četvorogodišnji ugovor o zakupu istekao u kolovozu prošle godine, ali ga je koristio i više mjeseci kasnije.

Drugi prijevoznik koji je dobio licencu za zakup ne može raditi, a Grad je izgubio više desetina tisuća maraka.