Koliko je loše ako roditelji igraju igrice na mobitelu umjesto da gledaju kako njihova djeca grade kule u pijesku ili da ih ohrabruju dok se pentraju i ljuljaju na konopcu?   

Najnovija studija pokazuje da ovaj tip ponašanja šteti odnosima roditelja i djeteta i vodi do problema u ponašanju kod djece. Djeca bez odgovarajuće potpore ili pažnje roditelja odrastaju frustrirana i hiperaktivna, pokazala je studija koju objavljuje časopis Paediatric Research.

Oni se dure, cvile i imaju izljeve bijesa, upozoravaju istraživači nakon provedenog istraživanja tijekom kojeg su pratili ponašanje 181 para roditelja i njihove djece starosti do pet godina, piše Hina.

Tijekom šestomjesečnog razdoblja roditelji su izvještavali o svojoj upotrebi medija i opisivali ponašanje djece. U gotovo svim slučajevima vrijeme provedeno uz 'spravice', čak i ako je bilo samo jednom dnevno, prekidalo je kvalitetnu komunikaciju roditelja i djeteta.

I majke i očevi primijetili su kako su ovi prekidi utjecali na djetetovo ponašanje i povećali njihovu vlastitu razinu stresa.

Bljesak.info