U poplavama na području Prijedora zaplavljeno je 1.350 domaćinstava, poplavljeno oko 400 kuća, stvoreno šest klizišta i porušen pješački most preko rijeke Sane u Donjoj Dragotinji, izjavio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

''Oštećenja na ostalim infrastrukturnim objektima bit će naknadno utvrđena, rekao je Đaković novinarima nakon sjednice Gradskog stožera za vanredne situacije, prenijela je Srna.

Naveo je kako je vodostaj Sane u srijedu navečer 446 centimetara ili za 50 centimetara manji nego prethodne noći, ali da je stožer na sjednici donio odluku da izvanredna situacija, koja se proglašava na koti od 460 centimetara, ostane i dalje na snazi kako bi što efikasnije bio očišćen teren nakon povlačenja vode.

Rukovoditelj Elektrodistribucije Prijedor Dalibor Pavić rekao je da 104 domaćinstva u naselju Raškovac od utorka ujutro nema struju zbog toga što je poplavljena trafostanica, a da je, izuzev toga, opskrba električnom energijom na području grada Prijedora uredno.

Zapovjednik Teritorijalne vatrogasne jedinice Nebojša Miljuš najavio je da će vatrogasci pokušati ispumpati vodu iz te trafostanice kako bi domaćinstva dobila struju, ali je napomenuo da je riječ o velikoj količini vode.

Šef Odjela za civilnu zaštitu Dušan Vranješ rekao je kako se tijekom noći očekuje dalji pad vodostaja i da su počele pripreme za sanaciju terena, popravku infrastrukture i sanitarno-higijenske mjere.

Direktor prijedorskog Vodovoda Vlado Reljić ponovio je da je voda higijenski ispravna, da se redovno vrše analize u laboratorijama ovog poduzeća i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i da ne treba stanovništvo da nasjeda na glasine koje govore drugačije od službenih organa.