Trener Bayerna Niko Kovač ponovno ulazi u jednu osjetljivu fazu s bavarskim velikanom. Nakon sedam uzastopnih pobjeda, uslijedio je poraz od Leverkusena u Bundesligi (1:3), koji je pokazao neke slabosti u igri njemačkog prvaka, posebice u obrani.

Osvajanjem jednog boda u Frankfuru, Borussia Dortmund je time povećala prednost na tabeli na ukupno sedam bodova, a Bayerna u narednim tjednima očekuje nekoliko utakmica odluke, koje bi mogle odrediti i sudbinu Nike Kovača.

Kovač pak nije bio zadovoljan igrom svoga tima, a na presici je nakon poraza od Bayera (L) kazao kako mu posebno nedostajala kompaktnost u igri.

"Ne možeš primiti tri gola, ako imaš ambicije pobijediti u Leverkusenu. Moramo zatvoriti naše zadnje linije, jer se prvenstva dobivaju u obrani", kazao je Kovač.

Liverpool ante portas

Engleski Liverpool, koji ove sezone igra izvrsno i vodeći je u Premier ligi, domaćin je Bayernu 19. veljače u okviru osmine finala Lige prvaka. Gleda li se trenutačni odnos snaga, Kloppova momčad je izraziti favorit.

Bude li u toj utakmici postignut visok rezultat u korist Redsa, uzvrat 13. ožujka u Münchenu mogao bi biti samo ''revijalna utakmica''.

Na utakmici protiv Bayera pokazalo se da dvojac središnjih braniča Niklas Süle (23) i Mats Hummels (30) stvaraju puno rupa, što vješti protivnički napadači lako koriste.

U napadu je Thomas Müller (29) odavno igrač koji se nalazi u slobodnom padu. Osim što je asistirao za jedini pogodak svoga kluba protiv Leverkusena, više se nije miješao u svoj posao.

Kingsley Coman (22) po krilu i Lewandowski (30) u vrhu napada loše funkcioniraju. Comanova neprecizna dodavanja toliko su nervirala Lewandowskog da je ovaj na kraju postao tek zvijezda koja kritizira poteze svojih suigrača i tako unosi novu neurozu.

Vratar Manuel Neuer ozlijedio je palac ruke u najnezgodnijem trenutku sezone i pitanje je koliko će u narednim utakmicama moći biti na usluzi.

Igrač kao što je Rafinha zasigurno ne može donijeti prevagu Bayernu, bez obzira na protivnika s kojim se igra.

Mlade njemačke zvijezde Joshua Kimmich (23) i Leon Goretzka (23) i dalje priređuju neugodna iznenađenja na način da se na pojedinim utakmicama jednostavno ''ne pojave'' ili barem ne igraju na svome nivou.

Nezadovoljni James, seniori Robben i Ribery (ozlijeđeni!) i nesigurni Renato Sanches, gotovo da u ovome trenutku nisu nikakva nada za Kovača.

Njemački kup - Hertha BSC

Bavarce iduće srijede čeka i utakmica osmine finala Njemačkog kupa. Igraju protiv Herthe BSC, koja doduše trenutačno također nije u formi. U prvenstvu su u subotu izgubili od Wolfsburga na domaćem terenu.

Međutim, kup utakmice su uvijek posebna inspiracija za klubove, a za Hertu u ovom slučaju naročito, jer sanjaju o finalu na svome stadionu.

Što se tiče Bundeslige, Bayern prvo igra dvije utakmice iz kojih planira osvojiti šest bodova (Schalke, 9. veljače i Augsburg 15. veljače), ali želje su jedno, a stvarnost je drugo.

Borussijini protivnici u iduća dva kola su pak Hoffenheim i Nürnberg, a čini se kako ta dva tima nemaju što tražiti u dvoboju sa zahuktalim strojem iz Dortmunda.

Za Bayern u svakom slučaju narednih dva i pol tjedna mogu značiti: Spas sezone ili ispadanje iz svih kombinacija u sva tri natjecanja.

U tom slučaju Niki Kovaču teško da će od koristi biti i topli alpski šal oko vrata.