Sljedećih dana promjenjivo i osjetno hladnije vrijeme, povremeno su moguće oborine i to uglavnom u većem dijelu Bosne te središnjem i istočnom dijelu Hrvatske.

U gorskim područjima Bosne i Hercegovine i Hrvatske tijekom vikenda bi moglo pasti od 15 do 40 cm snijega.

Na sjevernom Jadranu biti će uglavnom suho vrijeme, dok će na srednjem i južnom dijelu Jadrana tokom vikenda biti slabe kiše, a u zaleđu moguće i susnježice te snijega, jer se očekuje spuštanje snježne granice do 500 metara nadmorske visine.

Slabe do umjerene kiše biti će i u većem dijelu Hercegovine, s tim da je na sjeveru moguća i susnježic te snijeg, ponajprije u noći na nedjelju i u nedjelju, međutim obilne oborine se ne očekuju.

Novi tjedan donosi sve samo ne pravo proljeće.

Vrhunac neobične hladnoće mogao bi biti između utorka i nedjelje, kada bi u velikom dijelu regije noću i ujutro mogli mjeriti dvoznamenkaste minuse ponajprije u Bosni, pojedinim dijelovima Srbije, sjeverne Crne Gore i u Makedoniji kada bi se moglo mjeriti i do -14°C ili -15°C. Lokalno do -18°C.

U gorskim područjima bi lako mogli mjeriti i do -20°C, moguće ponegdje i koji stupanj niže.

Također bi između utorka i nedjelje postojali uvjeti za niz od nekoliko ledenih dana kada ni dnevne temperature u pojedinim dijelovima Bosne, Srbije, sjeverne Crne Gore i sjeverozapadne Makedonije ne bi prelazile 0°C.

Negativnih predznaka u noćnim i jutarnjim temperaturama biti će i u zaleđu Dalmacije i većem dijelu Hercegovine gdje bi temperature u idućem tjednu, osobito njegovu kraju mogle biti minimum 0°C, a lokalno do -9°C ili -10°C.

Negativnih predznaka u temperaturama onim noćnim i jutarnjim moglo biti ček i uz obale Jadrana i Crnogorskog primorja, kao i na krajnjem jugu, i jugoistoku Hercegovine, dok bi danju bile u hladnom plusu, iako daleko od nekog normalnog prosjeka za ovaj mjesec.

Ono što također treba nepomenuti jest to da bi se povremene snježne oborine mogle nastaviti između ponedjeljka i nedjelje i to uglavnom u gorskim područjima regije, zatim većem dijelu Bosne i sjeverne Hercegovine gdje je moguće stvaranje snježnog pokrivača.

Ne smije iznenaditi ako ponegdje bude hladno kao rijetko kad u ovo doba godine.

Pripremite ogrjev, jer će vam trebati! – stoji u objavi na stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.