Jutros je u BiH pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -3; Doboj, Srebrenica, Tuzla, Zenica 6; Banja Luka, Bijeljina, Sokolac 7; Bugojno 10; Gradačac, Grude, Sarajevo-Bjelave, Trebinje 11; Bihać, Prijedor, Mostar 13; Neum 14.

Danas će u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne i u večernjim satima jače naoblačenje sa sjeverozapada praćeno kišom.

Prema kraju dana u Krajini se očekuje postepeni prelazak kiše u susnježicu ili snijeg, a u ostatku Bosne, osim na krajnjem sjeveru, tijekom noći ili u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne i u večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 Celzija. Pad temperature prema kraju dana i u večernjim satima.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje tijekom noći. U višim dijelovima grada susnježica ili snijeg. U kasnim večernjim satima ili u ponedjeljak u ranim jutarnjim snijeg se očekuje i u nižim dijelovima grada. Dnevna temparatura oko 12 Celzija.