Novi gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković nastavlja s iznošenjem dokaza i optužbi o korupciji u tom gradu, nakon što je jučer održao konferenciju za medije na kojoj je žestoko optužio bivše vlasti.

Stanivuković je danas objavio fotogafiju žičane ograde za koju kaže da je plaćena čak 120.000 KM.

Novo remek djelo Ćućuna XIV. Žičana ograda od nevjerojatnih 120.000 KM s prilaznom cestom koje nema. Ovako su oni radili i ovako se više nikada neće raditi. Vrijeme kriminala u Gradskoj upravi i poduzećima postaje prošlost”, objavio je Stanivuković danas na Facebooku.

Pozivao je MUP i nadležne institucije da posjete ovo mjesto. Dodao je da su “zbog ovakvih (ne)djela padale mnoge vlade, a naša o ovome šuti”.

Inače, Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice izjavio je ranije da je spremio tužbu za klevetu protiv Draška Stanivukovića i da jedva čeka sudski proces. On je negirao sve optužbe koje Stanivuković iznos protiv njega.

Stanivuković je u nedjelju održao press konferenciju na kojoj je objavio prvi izvještaj novoosnovanog "Tima za reviziju" o kriminalnim radnjama.

Tada je govorio o nelegalnom postavljanju bilborda u Banjoj Luci za koje se ne plaćaju komunalne naknade. Dotaknuo se i diploma zaposlenih u institucijama Grada, a govorio je i o sklapanju ugovora o djelu s onima koji su već zaposleni.