Prošli mjesec, srpanj bio je najtopliji mjesec na planeti zemlji ikada zabilježen s tim da je najtoplije u to vrijeme na svijetu bilo u Europi i na Bliskom istoku, javlja Anadolu Agency (AA).

Američki meteorolozi potvrdili su kako je prosječna temperatura u srpnju na globalnom nivou iznosila 16,6 stupnjeva što je za 1,7 stupnjeva više nego što je registrirano zadnji put 1998. godine. Najtopliji dijelovi svijeta u srpnju bili su Europa i Bliski istok.

Iz Odjela američke administracije za nacionalna atlanska i atmosferska istraživanja kazali su kako planeta zemlja iz godine u godinu postaje sve toplija.

Navodi se kako je temperatura bilježena od prvog do sedmog mjeseca ove godine također premašila višedesetljetni rekord. Prosječna temperatura na globalnoj razini u tim mjesecima iznosila je 14,7 stupnjeva što je za 1,53 stupnja više od prosjeka registriranog u 20. stoljeću.

Temperatura vode u oceanima također je porasla u mjesecu srpnju za 1,35 stupnja više u odnosu na temperaturu u istom razdoblju registriranu u prošlom stoljeću.