Prema očekivanju, Srbija je treći polufinalist ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa. Pobjeda Đokovića u singlu te u paru s Nikolom Ćaćićem su bili dovoljni za ukupni trijumf. Ipak, Kazahstan nije pao bez ispaljenog metka. Naprotiv, ova reprezentacija je izvukla maksimum, uspjela je odvući treći meč odvesti do trećeg seta.

Prvo su Kukushkin i Kecmanović odigrali meč koji se može odigrati u Davis cupu. Tri sata i 18 minuta, s tim da je treći set trajao 83 minute. Mogao je meč sigurno završiti i ranije da nije Kecmanović ispustio veliku prednost koju je imao u trećem setu. Imao je 3:0, 4:1, dvije meč lopte na 5:3, a onda se Kukushkin vratio, iskoristio treću break loptu i produžio nadu. Sličnu prednost je imao Kecmanović u tie breaku.

Opet 4:1, pa još dvije meč lopte. Na 6:5 odnosno 7:6, ali je i to Kukushkin izvukao. U nastavku vrlo uzbudljivog tie breaka, Kukushkin je bio za korak ispred. Međutim i on je počeo propuštati meč lopte, jednu za drugom, pa se brzo izjednačio s Kecmanovićem. Ipak, petu na 12:11, 182. igrač svijeta je pretvorio u pobjedu. Prvo se bacio, a nakon toga malo i slavio s navijačima. Imao je i razloga, odigrao je svoj najbolji meč na kraju godine. Miomir Kecmanović je u očaju slomio reket.

Iako je bio pod pritiskom, Novak Đoković je opravdao očekivanja. Alexander Bublik je najviše problema Novaku napravio u osmom gemu prvog kada je uporno spašavao set lopte, ukupno pet. Gem kasnije, Novak je šestu pretvorio u set. Opet je u drugom setu završnica bila zanimljiva jer je u devetom gemu Đoković ispustio meč loptu. U desetom nije, pa je o putniku u polufinale odlučivao meč parova.

Kada su Čačić i Đoković dobili prvi set duplim breakom činilo se kako Golubev i Nedovyesov, teško mogu nešto napraviti, međutim oni su uzvratili istom mjerom. Break za 3:1, još jedan za 2:6, pa se igrao treći set. U prvom setu je Golubev gubio dva puta svoj servis, u drugom Ćaćić. Nastavilo se u istom ritmu, s tim što je opet Golubev izgubio svoj servis, ali prilike za popravni više nije bilo. Završilo je 6:3 u trećem.

Danas je na rasporedu meč između Rusije i Švedske, a onda polufinale u petak Srbija - Hrvatska.